Vlada Srbije i Kragujevac grade 100 stanova

  • 06.07.2011.

Beogradska firma "Deneza M" izabrana je za projektanta i izvodjača radova na izgradnji oko 100 stanova u Kragujevcu, koji će se graditi u okviru programa Vlade Srbije za podršku gradjevinskoj industriji, izjavio je danas član Gradskog veća za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević.

On je ne redovnoj konferenciji za novinare rekao da je ta firma izabrana juče u postupku javne nabavke s pogađanjem i da je reč o projektu vrednom oko tri miliona evra, koji će zajednički finansirati Vlada Srbije, gradska uprava Kragujevca i Gradska stambena agencija u tom gradu.

Prema njegovim rečima, tih stotinu stanova, čiji je rok završetka 15 meseci, gradiće se u naselju Stara radnička kolonija, u blizini osnovne škole "Stanislav Sremčević".

Stanovi su namenjeni završetku projekta rasljevanja stanovnika tog naselja koji su decenijama živeli u drvenim barakama i socijalnom stanovanju, ali i povlašćenim uslovima prodaje posredstvom Gradske stambene agencije.

Vasiljević je rekao da je u planu izgradnja još 100 stanova na toj lokaciji, ali u okviru projekta SIRP, čijim posredstvom će biti izgradjeno još oko 200 stanova na drugoj lokaciji - na Metinom brdu.

Još 100 stanova biće izgradjeno i u bloku Avala u naselju Aerodrom, gde je u toku izgradnja 34 stana za izbeglice i socijalno ugroženo stanovništvo, najavio je Vasiljević .

 

(Izvor : Blic)

Top