Vlada obezbedila 320 miliona za subvencije stanova

  • 09.08.2012.

Vlada Srbije je usvojila izmenjenu uredbu za subvencionisanu kupovinu stanova i obezbedila nedostajucih 320 miliona dinara za vec odobrene kredite za ovu godinu, izjavio je danas ministar gradevine i urbanizma Velimir Ilic.


Vlada je juce usvojila tu uredbu, a isplata krece odmah, rekao je Ilic novinarima."Sve obaveze koje su preuzete bice isplacene, uredba je prošla na vladi i 320 milina bice uplaceno", istakao je Ilic u Savezu samostalnih sindikata, gde je održana konferencija za novinare povodom obeležavanja Dana gradevinara Srbije.


Novac bi trebalo da bude prebacen Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita.


Inace, budžetom za ovu godinu za subvencionisane stambene kredite opredeljeno je 1,7 milijardi dinara i odobreno više od 1.100 zajmova.Prosecna vrednost kredita, koji se osigurava kod Nacionalne korporacija je oko 33.000 evra i uglavnom su to stanovi do oko 50 kvadrata.Subvencije u kupovini kvadrata deo su uredbe o pomoci države i gradevinskoj industriji.


Pocetkom juna, kada je rezervisano svih 1,7 milijardi dinara, banke su po instrukciji Nacionalne korporacije obustavile prijem novih zahteva za subvencionisane stambene kredite.

(Izvor: Press)

Top