Uskoro novi stambeni blok

  • 05.08.2013.

Novi Beograd je sve bliži realizaciji još jednog velikog stambeno-poslovnog projekta. Naime, kako piše sajt Beobulid, na uglu Ulice Omladinskih brigada i Jurija Gagarina bice izgraden novi stambeni blok, koji ce imati 841 stambenu jedinicu, kao i druge kombinovano poslovno-komercijalne sadržaje.

„U periodu velike kontrakcije na tržištu nekretnina, kao i sve manjeg obima gradnje, stigla je vest o hrabroj odluci investitora da pokrene razvoj još jednog velikog stambenog projekta u novobeogradskom bloku 67a. Investitor je Deka Inženjering iz Beograda, inace firma poznatih bivših industrijalaca Andreja Jovanovica i Bojana Milovanovica , osnivaca firme ‘Marbo Product’ za proizvodju grickalica i brze hrane. Nakon prodaje americkoj prehrambenoj kompaniji ‘Pepsi’ doneli su odluku o reinvestiranju dela kapitala u nekretnine, kupujuci vrlo atraktivnu lokaciju u bloku 67a“, prenosi Beobuild.

Kroz nekoliko faza, dodaju oni, došlo se i do konacnog arhitektonskog rešenja koje je u ovom slucaju izradio projektantski studio „Zap“. Prema odobrenom rešenju rec je o kompleksu od sedam objekata, od cega je šest stambenih i jedan objekat poslovne namene sa hotelom.
„Parcela je površine 36.000 kvadrata, dok ce površina izgradenih objekata biti blizu 137.000 kvadrata, ukljucujuci podzemne i nadzemne etaže“, navodi ovaj specijalizovani sajt.

(Izvor: Danas)

Top