Uskoro prvi hotel na Staroj planini

  • 22.09.2011.

Izgradnja prvog hotela na Staroj planini, na lokaciji Jabučko ravnište, je pri kraju i očekuje se da hotel primi prve goste za Novu godinu.


Direktor JP "Stara planina" Svetislav Popadić, kaže da vrednost investicije iznosi 3,45 milijardi dinara.


Hotel će za početak imati četiri zvezdice, uz mogućnost da se kategorija kasnije poveća i na pet. Celokupna sredstva obezbedila je država Srbija, koja pored toga ulaže i u infrastrukturu, potrebnu budućem odmaralištu.


Istovremeno se radi 10 kilometara ski staza, tu će biti i prva gondola u Srbiji, kapaciteta 2.400 turista na sat, kao i žičara četvorosed.


Hotel "Stara planina" nalazi se na površini od 26.000 kvadratnih metara, imaće 147 soba i 454 kreveta. Raspolagaće sa dva restorana, tri konferencijske sale, picerijom, etno reštoranom sa domaćom kuhinjom, velnes i spa programom i zatvorenim bazenom.


Građevinski radovi na hotelu, koji su počeli prošle godine su završeni, sada se radi na enterijeru i doterivanju spoljašnjosti, a u toku je izvođenje uzorka apartmana i sobe, kazao je Popadić, dodajući da će u oktobru krenuti marketinška kampanja, a od polovine istog meseca i prodaja prvih zimskih aranžmana.


Popadić je rekao da je planirano da hotel radi tokom cele godine, a za svako godišnje doba će se nuditi posebni paketi usluga, kao što su mauntin bajk, skijanje, šetanje, pešačenje, trčanje, obilazak znamenitosti i prirode.


"Prvo računamo na domaće goste, a zatim ćemo krenuti na osvajanje Bugarske, Makedonije, BIH, Hrvatske, a krajem naredne godine i drugih tržišta", naveo je on.


Prema direktorovim rečima, od prvobitno planiranih devet hotela, prva tri objekta su spojena u ovaj prvi hotel koji je završen, a urbanistički planovi urađeni su za još šest, ali ne klasičnih nego kondotela - hotela apartmanskog tipa, gde se apartmani prodaju, a vlasnici zatim sklope ugovor sa kompanijom koja upravlja hotelom, da uz određenu proviziju taj apartman iznajmljuje, što je i za potencijalne investitore privlačnije.

 

(Izvor: B92)

Top