Tigrovi proizvodi od reciklirane gume na sajmu građevinarstva

  • 14.04.2011.

Kompanija Tigar a.d. je na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu predstavila grupu svojih proizvoda koji imaju široku primenu u građevinarstvu.

Fabrike u sastavu pirotske korporacije predstavile su posetiocima sajma i domaćoj javnosti program zaštitne gumene obuće namenjen zaposlenima u građevinarstvu, kao i set proizvoda iz grupe hemijskih boja i lakova namenjenih građevinskoj industriji. Iz programa fabrike tehničke gume, domaćoj javnosti je po prvi put predstavljena široka paleta proizvoda nastalih od reciklirane gume, od kojih značajan deo ima primenu i u građevinarstvu.

Najveće interesovanje posetilaca Tigrovog štanda bilo je za ploče od gumenog reciklata, namenjene izradi dečijih igrališta, zatim za sportske terene od gumenog reciklata, kao i gumenu matu, koja se koristi za zvučnu i toplotnu izolaciju u građevinarstvu, kao svetlosna barijera i tampon protiv buke kod ograđivanja auto-puteva, za hidroizolaciju deponija i, kao zaštita od vibracija ili udaraca, za oblaganje zidova i podova fabričkih hala.

Prema rečima Gorana Jovanovića, direktora Tigar Tehničke gume, ideja kompanije Tigar je da kontinuirano informiše i edukuje javnost o značaju upotrebe proizvoda od gumenog reciklata, koji se ubrajaju u proizvode budućnosti.

-Proizvodi na bazi gumenog granulata, koji nastaje reciklažom starih guma, čime se daje veliki doprinos očuvanju životne sredine, jednostavno se ugrađuju, imaju odlične izolacione osobine i veliku otpornost na atmosferske i hemijske uticaje, a receptura se prilagođava traženim svojstvima elastičnosti, amortizacije udaraca, trenja i zato se u razvijenijim zemljama uveliko koriste za oblaganje i zaštitu trgova, trotoara, šetališta, parkinga, dvorišta škola, obdaništa, vrtića, javnih ustanova, hodnika sportskih dvorana, prostora oko bazena itd, kaže Jovanović.

Na ovogodišnjem sajmu građevinarstva Tigar je predstavio i grupu novih proizvoda od gumenog reciklata - ploče za travnjake i ivičnjake od reciklirane gume, kao i proizvode koji imaju primenu u putnoj infrastrukturi, P-stopove, ili popularno „ležeće policajce“ i stubiće.

Posle predstavljanja na Sajmu građevinarstva u Beogradu, Tigar Tehnička guma nastupiće i na sajmovima građevine i putne infrastrukture u Istanbulu i Amsterdamu.

 

(Izvor : Economy)

Top