Stanovi u Novom Sadu: Pada interesovanje, cene miruju

  • 04.06.2013.

Dobri poznavaoci tržišta nekretnina kažu da je sada, ukoliko naravno imate novca, pravo vreme za kupovinu stana.
 
Medutim, i pored znatno manjeg interesovanja kupaca za stanove u Novom Sadu, njihova cena uglavnom ne prati taj pad tražnje, tako da se u gradu i dalje prodaju stanovi ciji kvadrat košta od 1.000 do 1.250 evra.

Zahvaljujuci studentima, u Novom Sadu su i dalje najtraženije garsonjere i jednoiposobni stanovi, koji se ujedno prodaju po najvišim cenama, dok je u zavisnosti od dela grada prodajna vrednost kvadrata razlicita, od 600 evra za 40 godina star stan na Satelitu, do 1.200 evra za potpuno nov životni prostor u ulici Cara Dušana.

Iako je, prema procenama onih koji se bave prodajom nekretnina, tražnja za stanovima u Novom Sadu opala za 20 do 30 odsto u odnosu na ranije godine, manje interesovanje kupaca nije za sobom znatno povuklo i pad prodajne cene kvadrata.

To se posebno vidi na primeru vecih, takozvanih porodicnih stanova od 70 i više kvadrata, koji su u vreme ekspanzije stambenih kredita bili veoma traženi, te ih sadašnji vlasnici nude po ceni koja bi realno trebala da bude bar 30 odsto jeftinija.

(Izvor: RTV)

Top