Stambeni krediti povoljni!

  • 21.12.2011.

Kriterijumi za podizanje subvencionisanih kredita za stanove biće sniženi, a starosna granica pomerena, rekao ministar Oliver Dulić.


U vreme krize, država na sve načine pokušava da stimuliše stanogradnju. Sudeći prema najavama iz Vlade, biće proširen krug onih koji će moći da uzmu subvencionisani kredit.


Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić kaže da će se lista porodica koje mogu da pristupe subvencionisanim kreditima proširiti, odnosno da će biti pomerena starosna i granica primanja.


U nove stanove na Voždovcu, čija je cena po kvadratu oko 1.300 evra sa PDV-om, prvi stanari moći će da se usele na proleće, a svi stanovi, kako se najavljuje, biće završeni do kraja sledeće godine.


Dragan Grujić iz Građevinske direkcije Srbije kaže da gradnju sa 50 odsto finansira Građevinska direkcija, a da je druga polovina finansirana kreditima koji su uzeti od komercijalnih banaka.


"Krediti su uzeti na tri godine sa grejs periodom do kraja 2012. godine i kamatom od osam do deset odsto", objašnjava Grujić.


Na izgradnji naselja, koje ispunjava sve uslove energetske efikasnosti, korišćeni su materijali domaćih proizvođača. Angažovano je 80 domaćih građevinskih firmi, koje upošljavaju 10.000 radnika i još oko 13.000 kooperanata.

 

(Izvor: RTS)

Top