Počinje izgradnja 134 stana za mlade naučnike

  • 07.12.2011.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, ministar prosvete Žarko Obradović i rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević položili su danas kamen temeljac za izgradnju 134 stana za mlade naučnike u bloku 32 u Novom Beogradu.

 

Izgradnja stanova za mlade naučnike biće nastavljena nakon višegodišnje pauze, nastale zbog nedostaka finansijskih sredstava, a kako je rekao Đelić, novac, odnosno 6,7 miliona evra obezbeđeni su kreditnim aranžmanom sa Centralnom razvojnom bankom Saveta EvropeUkupna površina zgrade biće 15.950 metara kvadratnih, a završetak izgradnje planiran je za februar 2013. godine.

 

Među budućim stanarima ima zaposlenih na 21 fakultetu Univerziteta u Beogradu, na četiri fakulteta Univerzitea umetnosti i nekoliko institucija kuluture kao i na 14 naučnih instituta.

 

I Đelić i Kovačević i Obradović složili su se da je početak izgradnje stanova važna poruka za sve mlade naučnike da vredi ostati u Srbiji, dok je ministar prosvete rekao da će ovakvi projekti biti realizovani i u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.

 

(Izvor: Blic)

Top