Oko 500 nekretnina biće vraćeno do kraja godine

  • 12.12.2012.

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulic izjavio je danas da ce starim vlasnicima do kraja godine biti vraceno oko 500 nekretnina koje su procenjene na oko 90 miliona evra i pozvao sve gradane da podnesu zahtev za vracanje imovine.

"Podnesite zahtev bez obzira na to da li imate potpunu dokumentaciju, jer ce vam savetnici pomoci i reci šta vam još nedostaje", rekao je Sekulic na Radio-televiziji Srbije.

On je kazao da vracanje imovine starim vlasnicima ne košta ništa poreske obveznike, vec da se gube prihodi lokalnih javnih preduzeca.

"Ali s druge strane se dobija priohod od placanja poreza na imovinu", istakao je Sekulic i dodao da je do sada najviše predato zahteva za vracanje poslovnih objekata.

Na pitanje šta ce biti sa zgradom u Krunskoj ulici u Beogradu u kojoj se nalazi sedište Demokratske stranke, i sa ambasadom SAD, Sekulic je kazao da se za slucaj Krunske ceka proces rehabilitacije starog vlasnika.

"Nakon toga ce biti doneto rešenje o vracanju starom vlaniku zgrade u Krunskoj. Što se tice americke ambasade, nisam upoznat da je uopšte podnet zahtev", naglasio je Sekulic.

On je podsetio i da poslednji rok za podnošenje zahteva za restituciju 1. mart 2014. godine, i da posle tog datuma to više nece biti moguce.

(Izvor: Press)

Top