Legalnost i legitimnost prometa

  • 04.12.2014.

Legalnost prometa nekretnina i legitimnost koju javni beležnici garantuju, od velikog su znacaja pre svega  za gradane, ali i državne organe i kompletno društvo.

Prema njegovim recima, javni beležnici su po zakonu dužni da sve ucesnike u prometu nepokretnosti štite od svih nepravilnosti, pa i prevara koje su se do sada pojavljivale.

Javni belcežnici proveravaju i sadržinu i formu svih ugovora, kao i sve cinjenice bitne za promet nepokretnosti, istakao je Ðujkanovic.

Medu tim cinjenicama je i provera podataka iz katastra, napomenuo je Ðukanovic, pa samim tim i zabeležbi koje se odnose na neplaceno gradsko gradevinsko zemljište.

Pri svakoj kupoprodaji, ako postoji takva zabeležba, mi o tome obaveštavamo kupca, kao i o eventualnom sporu i posledicama koje bi on moga da pretrpi iz jednog takvog prometa, naglasio je Ðukanovic.

Legalnost prometa nepokretnosti i legimitmnost koju javni beležnici garantuju, od velikog su znacaja pre svega za kupca, ali i državne organe i kompletno društvo, zakljucio je Ðukanovic.

On je, zajedno sa gradskim menadžerom Goranom Vesicem i direktorom Direkcije za gradsko gradevinsko zemljište Branislavom Popovicem, prisustvovao otvaranju info-linije preko koje ce gradani moci da dobiju informaciju o tome da li investitori izmiruju dogovanja prema Direkciji.

(Izvor: Akter)

Top