Kuća na vodi za 15.000 evra

  • 03.07.2013.

Od kako su krenule tropske vrucine, verovatno su mnogi poželeli da se presele na reku, pomislili kako bi prijalo imati kucu na vodi.

Zbog toga se i agenti nekretninama u Beogradu nadaju se da ce i ovog leta porasti prodaja splavova-kuca.

Trenutno je ponuda u agencijama mala, ali se u oglasima na internet stranicama i štampanim verzijama nude plovece kuce na Savi i Dunavu, po cenama od oko 15.000 evra.

Najveci problem za slab promet splavova, kako tvrde agenti, je vanknjižno vlasništvo sa neizvesnim statusom, za koje ne postoji garant da jednoga dana nece biti uklonjeni.

Medutim, postoje i agencije koje nude kucice na novobeogradskom Savskom keju, Adi Medici, Starom Sajmištu, Adi Ciganliji, Makišu.

Iz agencija za nekretnine kažu da su ponuda i potražnja mnogo manje nego kao kod standardnih nekretnina. Vecina vlasnika u popularnijim zonama - novobeogradskim blokovima i Adi ciganliji svoje splavove postavljaju legalno.

"Za splavove je jedino dobra investicija luksuzna varijanta. Tada je moguce iznajmiti splav i na odredeno vreme ili za neki projekat ili pak živeti tokom letnjih meseci na njemu. Kada su manji splavovi u pitanju, ova "skromna" investicija od oko 15.000 evra je samo u užitak na vodi", kažu agenti..

Svoju kucicu na vodi, koju je pre 13 godina sagradio na novobeogardskoj obali, trenutno za 16.000 evra prodaje Milovan Petrovic. Kuca ima kupatilo, sobu, spavaci deo, nadkrivenu i zatvorenu terasu. Ukupna površina je oko 100 kvadrata, a trecina prostora je zatvorena i lepo izolovana.

"Godinama smo je koristili za letnji odmor i uživanje i nema lepšeg mesta da se pobegne od gradske buke", kaže Petrovic.

"Godinu dana sam cak i živeo na njoj i osim kada se digne vodostaj, nema druge mane. Sa druge strane, život na reci pruža mnogo - mir, tišinu, cist vazduh, a da ne govorim o letnjim uživanjima".


(Izvor: B92)

Top