Investitoru dao kuću, pa sve izgubio!

  • 24.05.2011.

Prevaren - Sud presudio u korist Ugrinčića i njegove žene, ali je vlasnik firme „Pro-gradnja" Jovica Košutić ranije prepisao svu imovinu na ime svoje babe i supruge

Penzioner Sava Ugrinčić (78) iz Novog Sada, kao i mnogi drugi, ostao je bez krova nad glavom zbog propalog dogovora sa građevinskim investitorom.

On je pre pet godina sa firmom „Pro-gradnja" menjao plac i kuću u ulici Kiš Ernea za po dva stana koje bi dobili on i njegova supruga. Međutim, vlasnik firme Jovica Košutić je nestao, zgrada je ostala nedovršena, a jedini stan koji je završen prisvojila je njegova žena.

Čekao četiri stana

Prvobitni ugovor Ugrinčić, koji sada živi u vojvođanskom selu Lalić, potpisao je sa Mirkom Vučenovićem, predstavnikom „Pro-gradnje" i Košutićevim partnerom. U zamenu za plac i kuću trebalo je da dobije ukupno četiri stana, po dva za njega i suprugu, kao i dve garaže. Ipak, 11 meseci od potpisivanja tog ugovora Košutiću i Vučenoviću se gubi svaki trag.

- Tadašnja žena i ja, iako formalno još nismo razvedeni, u prvo vreme smo tužili Mirka Vučenovića. Dobili smo presudu protiv njega i protiv Košutića, sud je poslao na izvršenje svoje ljude, a oni su popisali stvari od Košutićeve babe. Ona nas je potom tužila jer je Košutić svu svoju imovinu prepisao na nju i na njegovu ženu. Sve je to bila jedna velika lakrdija! Nakon što nam je investitor predao ključeve za jednu nedovršenu garsonjeru, moja žena se uselila u taj stan i tražila razvod - ogorčen je Sava Ugrinčić.

Javio se, pa opet nestao

Nadu da će ipak nešto spasiti Ugrinčić je dobio nakon što mu se ove godine Košutić javio sa svojim advokatom. Tada su potpisali novi ugovor, kojim se vlasnik „Pro-gradnje" obavezuje da će ispoštovati ranije odredbe ugovora o zameni nepokretnosti.

- Ja sam već star čovek, obratio sam se policiji, dobio sam na sudu, ali sumnjam da će se bilo šta popraviti. Kad se Košutić javio, ponadao sam se da će ipak pravda biti zadovoljena jer se on obavezao da će mi dati moj krov nad glavom. Međutim, opet se ne javlja na telefon, niti se pojavljuje bilo gde - zaključuje Ugrinčić.

On je jedan od brojnih Novosađana preko čijih leđa je, zbog mahinacija investitora, samo prošle godine napravljena šteta u iznosu od 212,5 miliona dinara. Na listi novosadske policije, o čemu je Press već pisao, jedan od osumnjičenih, protiv kog je podnet i najveći broj krivičnih prijava, upravo je Jovica Košutić sa svojom firmom „Pro-gradnja".


(Izvor : Press)

Top