Direkcija nadoknađuje stanarine u slučaju kašnjenja u Naselju "Stepa Stepanović"

  • 16.07.2012.

Kupcima stanova u naselju “Stepa Stepanovic” kojima se bude kasnilo sa primopredajom stanova bice nadoknadeni troškovi stanarina, a penali za kašnjenje ce biti naplaceni izvodacima, najavljeno je iz Gradevinske direkcije Srbije.


Od ukupno 44 zgrade u naselju “Stepa Stepanovic” radovi kasne na samo nekoliko i to ni na jednom ne više od mesec dana, zbog problema u kojima se nalaze pojedini izvodaci, istakli su u Direkciji i dodali da su svi izvodaci morali da daju bankarske garancije izvršenje posla.


Izgradnja ogromne vecine objekata bice završena u roku ili pre ugovorenog roka, naglasili su u Gradevinskoj direkciji i dodali da ne postoji nikakva mogucnost da stanovi ne budu završeni pošto je novac obezbedena i vecinu objekata finansiraju banke.


U Direkciji su podsetili da je zbog hladnog talasa u februaru izvodacima produžen rok za završetak radova za 21 dan i da je po završetku objekta 30 dana rok za tehnicki pregled, a još 15 dana za dobijanje upotrebne dozvole i primopredaju stanova.


Gradevinska direkcija Srbije na mestu bivše kasarne na Voždovcu gradi 4.616 stanova, odnosno oko 440.000 kvadrata stambeno-poslovnog sadržaja.

 

(Izvor: Blic)

Top