Svečana dodela energetskih pasoša

  • 03.07.2013.

VRNjACKA BANjA – Ministarstvo gradevinarstva i urbanizma sa još 33 grada u Srbiji, ucestvuje u kampanji „Otkriti energiju” koju podržavaju Nemacka organizacija za medunarodnu saradnju (GIZ). Cilj kampanje je informisanje i podizanje svesti gradana o energetskoj efikasnosti, kao i o potrošnji energije u razlicitim tipovima zgrada i potencijalnim investicionim i neinvesticionim merama za poboljšanje energetske efikasnosti.

U okviru ove kampanje je uradeno pet energetskih elaborata i pasoša za pet razlicitih objekata, a na osnovu njih i osam plakata na kojima su prikazani foto snimci i termovizijski snimci analiziranih objekata.

Izložba pomenutog materijala organizovana je od 1. do 7. jula, a danas je u Velikoj sali održana diskusija i svecana dodela energetskih pasoša. Ucesnike je pozdravio predsednik Skupštine opštine Vrnjacka Banja, Rodoljub Džamic, a o projektu su govorili Jelena Bojovic, koordinator Tehnickog tima, Dušan Ignjatovic, docent na Arhitektonskom fakultetu i Anita Mraovic, predstavnica Nemacke organizacije za medunarodnu saradnju (GIZ).


(Izvor: Pravda)

Top