"Položilo" 483 agenta za nekretnine

  • 28.01.2015.

Beograd -- Strucni ispit za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti, koji je prvi put uveden prošle godine, do sada je položilo 483 kandidata.

Time su kandidati stekli uslov da se i ubuduce bave ovim poslom, rekao je Tanjugu predsednik ispitne komisije Željko Stojanovic.

Ove nedelje ce biti raspisan i drugi ispitni rok, gde se ocekuje prijavljivanje više stotina kadidata, najavio je Stojanovic, koji je i nacelnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

"Sa ispitima u drugom ispitnom roku pocecemo 9. februara i ako je suditi po dasadašnjoj praksi polaganja, ocekujemo dobre rezultate, jer kandidati dolaze pripremljeni i sa solidnim znanjem"“, rekao je Stojanovic.

Govoreci o obrazovnoj strukturi zainteresovanih za polaganje strucnog ispita, Stojanovic je naveo da su to uglavnom ljudi sa završenom cetvorogodišnjom srednjom školom, dok je trecina njih sa diplomom fakulteta ili više škole.

On je dodao i da ce Registar posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti biti izraden do pocetka maja, kada je zakonski rok za to i istaknut na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

"Registar ce biti od velike pomoci gradanima, jer ce zahvaljujuci njemu imati uvid u to koji posrednici imaju licencu i samim tim legalno posluju“", kazao je Stojanovic.

(Izvor: B92)

Top