NLB jedinstvena stambena ponuda

  • 26.01.2012.

NLB Montenegrobanka je u saradnji sa građevinskim partnerima, klijentima banke, pokrenula projekat “NLB Jedinstvena stambena ponuda”, koja ima za cilj da omogući građanima kupovinu nepokretnosti po povoljnim uslovima na tržištu.


Projekat čini stambeni kredit po kamatnoj stopi od 4,99 odsto i šestomjesečni Euribor, za kupovinu nepokretnosti u završenim objektima građevinskih partnera Cijevna komerc, Lipa, Vidbet, Mikulić-company, MCC engineering, Bon ami inžerenjirg I In de go čija je izgradnja finansirana kreditima NLB Montenegrobanke.


“Banka će izaći u susret fizičkim licima sa neriješenim stambenim pitanjem da do svog stana dođu na najjednostavniji način sa kamatnom stopom koja će sigurno biti za dva procenta niža od najmanje kamatne stope koja važi za trenutno na crnogorskom tržištu. Na raspolaganju će biti preko 100 stambenih jedinica”, rekao je Anton Ribnikar glavni izvršni direktor NLB Montenegro banke.


On je dodao da ovaj su građevinske kompanije koje učestvuju u ovom  projektu smanjile cijenu kvadratnog metra i do 20 odsto.


“Lokacije nepokretnosti se nalaze u Podgorici, Budvi, Kolašinu i Tivtu, a zavisno od lokacije cijene kvadratnog metra se kreću već od 950 eura”, rekao je Mirko Marojević direktor direkcije poslovanja sa pravnim licima.


On je istakao da je bitno da postojeća zaduženost ne prelazi 50 odsto ličnog primanja, a potrebno je i osigurati datu nekretninu, osigurati život korisnika kredita.  Nijesu pravili razliku između državnih i privatnih firmi i institucija.


“Nudimo povoljnosti u slučaju da građani imaju male plate, npr. da se zbroje primanja bračnih partnera, samim tim je opterećenje na platu značajno niže, nego što bi bilo da su pojedinačno korisnici kredita”, dodao je Marojević.


Rok za ovu ponudu iznosi 20 godina, a jedini uslov je redovno primanje zarada preko NLB banke.


“Cijevna komerc je prijavila tri lokacije za kupovinu stanova, koji su u finalnoj izgradnji. To su Blok 35-36, na Tuškom putu gdje je cijena stana 1.000 eura, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog gdje je cijena stana 1.800 eura i lokacija koja se nalazi na raskršću Bulevara revolucije i Moskovkse ulice gdje je cijena jednog metra kvadratnog 2.500 eura”, rekla je predstavnik Cijevna komerc Valentina Pajović.


Bon ami inžinjering je za ovaj projekat kandidovao lokaciju koja se nalazi u Ulici kralja Nikole, na Pobrežju,  u Podgorici.


Građevinska preduzeća Lipa, Mikulić-company, Vidbet su ponudili 20 stambenih jedinica i dva poslovna prostora. Stambene jedinice se nalaze u Podgorici, na lokaciji Gorica C i u Kolašinu.


Cijena kvadratnog metra se kreće od 950 eura u Podgorici, a stanovi koji se nalaze u suterenu se kreću po cijeni od 1.100 eura po kvadratnom metru.


NLB Jedinstvena stambena ponuda će važiti do 15. jula 2012. godine. Sve informacije građani mogu dobiti na sajtu NLB Montenegrobanke www.nlb.me

 

(Izvor: CafeDelMontenegro)

Top