HR: Do sada odobreno 484 zahteva za kupovinu stanova

  • 15.06.2011.

Od početka primene Zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita, odnosno od 23. taprila 2011. do danas, iskazano je veliko zanimanje građana za kupovinu stanova uz subvencionisanje kredita, a do danas je odobreno 484 zahteva

Prema podacima Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama u navedenom razdoblju, primljeno je ukupno 527 zahteva od kojih je 484 odobreno, za 27 zahteva je zatražena dopuna Zakonom određene dokumentacije, dva zahteva su odbijena, a 14 zahteva je u pripremi za odlučivanje, izvestilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva na svojim internetskim stranicama.

Zakon o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita stupio je na snagu 24. marta 2011. godine.

Ovim Zakonom omogućava se subvencionisanje kredita koji građanin uzima od poslovne banke za kupovinu stana radi rešavanja svog stambenog pitanja s prebivalištem na području Republike Hrvatske, a koji pritom ispunjava uslove za dobijanje stambenog kredita koje utvrđuje poslovna banka.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) sklopila je u ime Republike Hrvatske ugovore s 11 banaka koje se obvezuju davati subvencionisane kredite.


(Izvor : Oglas)

Top