CG: Tri godine čekaju useljenje

  • 04.07.2011.

Iako su prošle tri godine otkako su stanari dviju zgrada "Ave Maria Kolčević" u podgoričkom naselju Prvi maj, kod Krivog mosta, kupili stanove i trebalo da se usele, to je i dalje nemoguća misija, jer u stanovima nema struje ni vode.

Oni su se zbog toga juče okupili ispred zgrade i protestovali, zahtevajući da im investitor omogući useljenje, piše Dan.

"Od aprila se okupljamo i vjerujemo lažima Mikija Ivanovića, za koga ne znamo je li vlasnik, ili direktor firme i koji nam stalno obećava skoro useljenje. Vode i struje nema, podovi su podignuti, stanovi na sve liče samo ne na sređene. Prilaz zgradi je nikakav. Mnogo stanara je tužilo investitora, a ako nam uskoro ne obezbijedi useljenje, podnijećemo kolektivnu krivičnu prijavu državnom tužiocu“, kazao je Ljubomir Karadžić, koji trenutno živi kao podstanar, piše Dan.

Branka Smiljanić je tužila Ivanovića u martu, ali suđenje još nije počelo.

"Kvadrat smo plaćali 1.600 eura, a postavili su nam neke jeftine, kineske sanitarije. Kvadratura je mnogo manja od dogovorene, a u ugovoru stoji da se u slučaju smanjenja treba platiti razlika“, kazala je Smiljanićeva.

Ivanović je juče poručio stanarima da će useliti za dva dana.

"Postalo je smiješno slušati njegove prognoze oko useljenja, jep nam od susreta do susreta smanjuje rok do useljenja. I tako tri godine“, primjetio je Vlado Šarac.

Prema ugovoru, kako tvrdi Novica Raičević, vlasnik je trebalo da im plaća mesečno 300 evra penala ako probije rok.

"Jedno vrijeme mi je plaćao mjesečno 300 eura, ali već godinu i po to ne radi, tako da mi duguje oko 8.000 eura za neplaćene penale i smanjenje kvadrature“, kazao je Raičević.


(Izvor : CdM)

Top