CG: Prinudna naplata poreza na nepokretnosti

  • 17.06.2011.

Sekretarijat za ekonomiju i finansije Opštine Bar saopštio je da je informisao poreske obveznike o zakonskim i podzakonskim aktima na osnovu kojih je utvrđen porez na nepokretnosti.

“Što se tiče sadašnjih i narednih aktiviosti, napominjemo da je poreski organ izvršio razrez poreza na nepokretnosti i turističke takse za 2011. godinu za sva fizička i pravna lica. Apelujemo na poreske obveznike da izmire svoje poreske obaveze, jer poreski organ vrši obračun kamate koja se plaća po stopi od 0,03 odsto dnevno“, navode iz opštinskog Sekretarijata.

Oni dodaju da će primeniti zakonom predviđene mere protiv svih poreskih obveznika koji nisu blagovremeno izmirili svoje obaveze.

“Poreski organ preduzima zakonske mjere prinudne naplate, utvrđene Zakonom o poreskoj administraciji, i to: naplatu iz novčanih sredstava, naplatu nenovčanih potraživanja i naplatu iz imovine (pokretne i nepokretne) poreskog obveznika. Sekretarijat vrši obezbjeđivanje poreskog potraživanja upisom založnog prava, hipoteke na imovinu poreskog obveznika, a onima koji nisu izvršili svoje dospjele obaveze već je upisana hppoteka u korist Sekretarijata za ekonomiju i finansnje u Upravi za nekretnlne Crne Gore, Područna jedinica Bar“, navodi se u saopštenju.


(Izvor : CafedelMontenegro)

Top