Arapi ulažu 250 mil. evra u CG more

  • 17.11.2011.

Kompanija "Qatari Diar" uložiće 250 miliona evra u izgradnju luksuznog turističkog kompleksa sa pet zvezdica u Plavim horizontima.


Taj projekat će biti jedna od najvećih direktnih stranih investicija u turizam u Crnoj Gori, saopštila je "Qatari Diar", koja je jedna od najuticajnijih svetskih kompanija u oblasti investiranja i upravljanja nekretninama.


Planirano je da se na tom prostoru izgradi turistički kompleks u mediteranskom arhitektonskom stilu, koji će se prostirati na 24 hektara.


U sastavu kompleksa nalaziće se hotel, ekskluzivne rezidencijalne vile, "spa centar" i drugi prateći sadržaji. Osim toga, gostima će na raspolaganju biti i trgovine, restorani, atraktivni klub na plaži, kao i veliki broj terena za različite sportove.


"Luksuzno letovalište na lokaciji Plavi horizonti će u značajnoj meri obogatiti turističku ponudu Crne Gore i doprineti pozicioniranju zemlje kao turističke destinacije visoke klase", izjavio je direktor projekta Entoni Skols.


On je rekao da se projekat odvija planiranom dinamikom i da se trenutno završava izrada planske dokumentacije.


"Nakon odobrenja Detaljnog urbanističkog plana počećemo pripremu lokacije za veoma kompleksan građevinski proces, koji će trajati oko dve i po godine", kazao je Skols.

 

(Izvor: B92)

Top