Investicijska prilika na jugu Istre – turistički projekt

Pula

3,600,000 €
Terrain 35,400 m2

Investicijska prilika na jugu Istre – turističkI projekt

Predstavljamo jedinstvenu investicijsku priliku u nekretninskom segmentu ulaganja na području južne Istre u okolici Pule. Radi se o prostoru i nekretninama koje su specifične i jedinstvene po svojim karakteristika i sadržaju kakvih se rijetko nalaze na tržištu. Investitorima pruža različite mogućnosti u đelatnostima turizma i poljoprivrede, odnosno, stapanju efekata ovih đelatnosti na jednom projektu.

U nastavku možete pogledati detalje o projektu, te dodatne opcije ulaganja koje se nude:

Opcija 1. Građevinsko zemljište turističke namjene i poljoprivredno zemljište (cijena 3, 6 mil. EUR)

Prodaje se građevinsko zemljište turističke namjene ukupne površine 2 ha, a uz rub navedenog zemljišta nalazi se i poljoprivredno zemljište površine cca 1, 6 ha, tako da se prodaje sveukupno 3, 6 ha zemljišta (56% urbanizirano za turističke namjene i 44% neurbanizirano, ali prvi red do urbanizacije).

Ovo zemljište blizu je mora, a sukladno Prostornom planu uređenja na 2 ha građevinskog zemljišta planirani zahvat u prostoru obuhvaća gradnju turističkog naselja, dok je 1, 6 ha poljoprivrednog zemljišta pogodno za razne rekreativne sadržaje, parkove, igrališta, šetnice, maslinik i sl. Trenutno je na zemljištu posađena plantaža rodnih stabala maslina koje godišnje daju više tisuća litara ekstra đevičanskog maslinovog ulja.

Na urbaniziranom dijelu ovog zemljište postoji mogućnost izgradnje hotela manjeg kapaciteta sa ugostiteljskim objektom – restoranom i nekoliko kuće za odmor (vile). Ukupna maksimalna izgrađenost turističkog naselja na ovom zemljištu, temeljem postojećih prostornih planova, iznosi 0, 3 koeficijenta iskoristivosti. Trenutno ne postoji idejno rješenje za ovo turističko naselje, već se novom vlasniku daje sloboda kreiranja i osmišljavanja ovaj prostor sukladno njegovim vizijama i potrebama. Treba svakako navesti ukoliko bi se ovi objekti istovremeno gradili, onda investitor može odmah pristupiti postupku izdavanja građevinske dozvole, kojemu naravno prethodi izrada Idejnog projekta, traženje prethodnih suglasnosti i izrada Glavnog arhitektonskog projekta.

Struja, voda i kanalizacija nalaze se na oko 800 metara od zemljišta, a prilikom traženja prethodnih suglasnosti od HEP-a i Vodovoda utvrdilo bi se točno mjesto priključka struje (trafostanica) i vode. Trenutni pristup zemljištu je preko javnog bijelog puta (makadam) dužine oko 2 km od asfaltirane prometnice, ali je u budućnosti najavljena izgradnja asfaltirane lokalne ceste.

Sa dijela zemljišta se pruža direktan pogled na Jadransko more, obzirom da zemljište ima blagi pad prema moru. Zemljiše je u okolici Pule, koja svake godine privlači sve više turista, kako u ljetnim mjesecima tako i tokom cijele godine.

Atraktivna lokacija i veliki broj turista jamči Investitoru dobru popunjenost budućih smještajnih kapaciteta i brzi povrat investicije, te veliku zaradu na rastu cijena nekretnina u budućnosti.

Zemljište je u vlasništvu fizičke osobe, vlasništvo je uredno i nema nikakvih tereta.

DODATNE MOGUĆNOSTI ULAGANJA:

Postoji mogućnost kupnje dodatnih nekretnina za one Investitore koji žele realizirati veće ulaganje na području Istre.

Opcija 2. Uključuje Opciju 1. i dodatno poljoprivredno zemljište (ukupna cijena 4, 5 mil. EUR)

Uz pretpostavku da je Investitor zainteresiran za ulaganja u Opciju 1. postoji mogućnost kupnje dodatnih 3, 8 ha poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi uz prethodno opisano zemljište u Opciji1. Dakle, postoji opcija kupnje 7, 4 ha zemljišta. Na dijelu ovog zemljišta zasađena je plantaža dodatnih stabala mlađih maslina, koja se još može proširiti prema potrebama investitora. Ovo se zemljište prodaje jedino uz uvjet da je investitor zainteresiran za kupnju svih 3, 6 ha turističkog i poljoprivrednog zemljišta iz Opcije 1.

Dakle, ova opcija uključuje slijedeće nekretnine:

A. Građevinsko zemljište turističke namjene – cca 20. 000 m2

B. Poljoprivredno zemljište sa plantažom rodnih maslina – cca 53. 600 m2

Sveukupno je to cca 7, 4 ha zemljišta ( turističkog i poljoprivrednog).

Sve ove nekretnine prodaju se po ukupnoj cijeni od 4, 5 mil. EUR

Opcija 3. – Uključuje Opciju 2. te dodatno imanje sa kamenom istarskom kućom (ukupno 6, 3 mil. EUR)

Za ozbiljne investitore, koji su zainteresirani za relizaciju Opcije 2. postoji mogućnost dodatne kupnje prekrasnog istarskog imanja, koje uključuje očuvanu tradicionalnu istarsku kamenu kuću tlocrtne površine 120 m2, sa pomoćnim građevinama na 5. 400 m2 građevinskog zemljišta i 1. 400 m2 neurbaniziranog dvorišta. Ovo imanje nije povezano sa nekretninama iz Opcije 1. i 2. već je nekoliko kilometara udaljeno.

Dakle, ova opcija uključuje slijedeće nekretnine:

A. Građevinsko zemljište turističke namjene – cca 20. 000 m2

B. Poljoprivredno zemljište sa plantažom rodnih maslina – cca 53. 600 m2

Sveukupno je to cca 7, 4 ha zemljišta ( turističkog i poljoprivrednog).

Sve ove nekretnine prodaju se po ukupnoj cijeni od 4, 5 mil. EUR

Za detaljnije informacije slobodno nam se obratite!

Sveukupno je to cca 8 ha zemljišta (građevinskog, turističkog i poljoprivrednog) sa kamenom istarskom kućom, garažama i pomoćnim objektima.

Sve ove nekretnine prodaju se po ukupnoj cijeni od 6, 3 mil. EUR

Za detaljnije informacije slobodno nam se obratite!

ID KOD AGENCIJE: 1238

Đankarlo Čekić

Agent s licencom

Mob: +385*******

Tel: +385*******

E-mail: dan@investa. hr

www. investa. hr

Information

  • Prix total: 3,600,000 €
  • Type: Terrain
  • Surface: 35,400 m2
  • ID Annonce: I11-103377

Traits

  • Mis à jour:
    12/10/2024
  • ID Annonce:
    I11-103377

Investa Real Estate Fažana Poreč

Voćarska 2
52212 Fažana

Voir toute l'offre
Top