Rijeka, prostrani stan ispunjen bogatom poviješću.

Rijeka, Bulevard

467,000 €
2,594 €/m2
Appartement 180 m2

Rijeka, prostrani stan ispunjen bogatom poviješću.

Stan u povijesnoj Vili Kaftanić u Rijeci, izgrađenoj 1901. godine od strane poznate Krčke obitelji Kaftanić, pruža jedinstvenu priliku za život u prostoru koji odiše poviješću i elegancijom. Smješten na izvrsnoj lokaciji, ovaj stan nudi predivan pogled na more i centar Rijeke.

Stan veličine 180 četvornih metara sastoji se od 165 kvadrata unutarnjeg prostora te 15 kvadrata lođe i balkona. Vila je očuvana s izvornim arhitektonskim detaljima karakterističnim za početak dvadesetog stoljeća, poput velikih prostorija s puno prozora, obiljem prirodnog svjetla i protočnim prostorima. Vanjski dio zgrade krase rijetko očuvani povijesni detalji.

Stan je pripadao profesorici Pauli Juliji Kaftanić, eminentnoj umjetnici koja je ostavila neizbrisiv trag u riječkoj i hrvatskoj kulturi dvadesetog stoljeća. U ovom stanu stvarala je i družila se s poznatim umjetnicima kao što su J. P. Kamov i Sunčana Škrinjarić. Svaki kutak ovog predivnog gospodskog stana priča svoju priču, bilo da se radi o savršeno očuvanom antiknom namještaju, prekrasnim lusterima ili masivnim kaljevim pećima, kojih su tri u stanu.

Stan se sastoji od četiri prostrane sobe južne orijentacije koje mogu funkcionirati kao spavaće sobe, dnevni boravak ili uredi, te kuhinje, kupaonice, wc-a i dodatne prostorije s prozorom koja je trenutno alatnica, ali može imati i drugu namjenu. Sve prostorije povezane su velikim drvenim vratima i prostranim hodnikom. Iz centralne sobe izlazi se na natkrivenu lođu s pogledom na more i centar Rijeke, dok se drugi balkon nalazi na sjevernom dijelu stana.

Stanu pripada i drvarnica u prizemlju zgrade, a zadnja renovacija stana bila je 1970. godine. Stan je moguće zagrijati centralnim grijanjem na gradski plin, uz postojeće kaljeve peći. Budućim vlasnicima nudi se mogućnost dodatne kupnje 262 četvorna metra dvorišta s ucrtanim gospodarskim objektom i parkirnim mjestima, što je velika rijetkost u ovom dijelu grada. Moguće je izgraditi garažu ili veliku sjenicu s roštiljem te obiljem mjesta za uživanje na otvorenom.

Stan se prodaje đelomično namješten. Obitelj planira zadržati manje komade namještaja, dok će budućim vlasnicima ostaviti masivni luster, veliku vitrinu, ogledalo te masivni antikni trosjed u salonu. Iako su ovi antikviteti uključeni u prodaju, obitelj je otvorena za dogovor oko dodatnog namještaja, čime se pruža prilika za personalizaciju prostora prema željama novog vlasnika.

Ova jedinstvena nekretnina pruža ljubiteljima povijesti, antikviteta i kulture priliku da postanu vlasnici dijela bogate riječke baštine.

ID KOD AGENCIJE: 2009-41

DIAMOND REAL ESTATE D. O. O.

Mob: 052*******

Tel: +385*******

E-mail: office@diamond-realestate. hr

www. diamond-realestate. hr

Information

  • Prix total: 467,000 €
  • Prix par mettre carrée: 2,594 €/m2
  • Type: Appartement
  • Surface: 180 m2
  • Chambres: 4
  • Nombre d'étages: 4
  • Construction: 1901
  • ID Annonce: D8-535447

Traits

  • Mis à jour:
    10/09/2024
  • ID Annonce:
    D8-535447

DIAMOND REALESTATE


52440 Poreč

Voir toute l'offre
Top